expositie 75 vreelanders; 7,8 en 9 september 2018 grote kerk van Vreeland

Met veel plezier nodigen Liesbeth Romeijn en STERREN van Vreeland jullie uit voor de feestelijke opening van de expositie  ‘ONTMOETINGEN, 75 VREELANDERS’ op 7 september in de Grote Kerk van Vreeland.

Liesbeth Romeijn schilderde deze bijzondere portrettenreeks drie jaar geleden ter ere van de viering van Vreeland 750. Het is een prachtig en uniek tijdsdocument dat een dwarsdoorsnede laat zien van de inwoners van het dorp: jong en oud, nieuwe  en oude Vreelanders. Een eigentijdse portretten galerij.
De reeks is dit weekend van 7, 8 en 9 september voor het laatst bij elkaar te zien in de Grote Kerk in Vreeland.

De expositie wordt om 5 uur geopend door filmmaker Jelle van Doornik.
Pianist Tjako Groenewold verzorgt de muzikale omlijsting. Daarna is er uitgebreid de tijd om met een hapje en een drankje in de hand, samen met dorpsgenoten én de kunstenaar de portretten te bekijken en elkaar te ontmoeten.

Naast de portretten kunt u genieten van de prachtige film die Jelle van Doornik maakte ter ere van de viering van 750 jaar Vreeland: “Anno Nu. Portret van een dorp”. De film wordt gedurende het weekend doorlopend vertoond.

Op zaterdag 8 september is het ook Openmonumentendag in de kerk en kan onder andere de toren beklommen worden.

Op zondag 9 september is er van 12.00 tot 13.00 uur een dorpse ontmoeting, een uitwisseling over het maken van de 75 portretten met Liesbeth Romeijn. Bovendien is zij gedurende het gehele weekend aanwezig, er is dus ruimschoots de gelegenheid om elkaar (weer) te ontmoeten.
Ook is op deze zondag om 15.00 uur een inlooprecital, verzorgd door Reinette Thiadens (viool) en Tjako Groenewold (piano). Zij spelen een gevarieerd romantisch programma.